Masajul si tipuri de masaj!

02.08.2014 12:53

DRENAJUL LIMFATIC

Circulatia limfatica este alcatuita dintr-un sistem de capilare limfatice,vase si ganglioni limfatici cu originea la nivelul lichidului interstitial al tesuturilor si cu mers centripet prin trunchiurile colectoare limfatice spre sistemul venos al marii circulatii.

In traiectul lor spre cord vasele limfatice strabat unul sau mai multi ganglioni limfatici de unde primesc limfocite si imunoglobuline. Limfa este un lichid incolor cu un continut proteic destul de ridicat.

Limfodrenajul o cura anti stres

Vascularizatia membrelor inferioare,adica a coapselor,gambelor si picioarelor este asigurata pe de o parte de artere ca fiind vasele care aduc sangele incarcat cu oxigen si elemente nutritionale tisulare si pe de alta parte de catre vene si circulatia limfatica menite sa elibereze tesuturile de produsii de balast metabolic cat si de lichidele in exces.

Daca senzatia de picioare grele si umflate la finalul unei zile de munca va este familiara solutia este mai simpla si mai comoda decat credeati... Masajul cu efect de drenaj limfatic este cheia unei circulatii sanatoase.

Asadar programul de drenaj limfatic reprezinta o adevarata etapa a curei antistres sau a sindromului de oboseala cronica.

MASAJUL REFLEXOGEN

Este o metoda de tratament simpla si eficace si are ca activitate de baza activarea prin presare a unor zone reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului in general la o anumita distanta fata de organele pe care le reprezinta. Se cunosc zone de proiectie la nivelul pavilionului urechii,limbii,talpilor,palmelor,coloanei,intestinului gros.

Putem spune ca orice organ este proiectat pe suprafata corpului!

Prin presarea si activarea acestor zone se faciliteaza circulatia sanguina care impune accelerarea transportului de toxine spre organe de eliminare sau detoxifiere si dupa mai multe sedinte cristalele se elimina inbunatatind starea de sanatate.

Principala cauza a imbolnavirilor curente sunt toxinele din alimentatie ce se stocheaza la nivelul plamanilor,rinichilor,ficatului,vezicii biliare si a colonului.

MASAJUL SOMATIC

Masajul somatic sau corporal a aparut odata cu omul primitiv care a descoperit ca framantand sau presand anumite zone corporale elimina durerea si starile neplacute.

In timp el a fost dezvoltat de fiecare civilizatie aducandu-i-se diverse imbunatatiri mai mult sau mai putin specifice.

In timpurile moderne tehnica masajului a fost condexata si pusa intr-o forma oarecum complexa de Per Henrik Ling parintele masajului suedez. In ultimii ani masajul s-a dezvoltat si diversificat atingand aproape orice zona a afectiunilor umane si este recunoscut ca o metoda foarte buna de fortificare a organismului si a sanatatii.

Cele mai des si intalnite tipuri de masaj:

- masajul general In functie de manevre,ritmul si intensitatea folosite poate fi impartit in masaj de tonifiere sau de relaxare;

- masajul partial O procedura identica cu masajul general doar ca se aplica numai pe o anumita parte a corpului,picioare sau bust de obicei spate functie de dorinta pacientului.

- masajul terapeutic Medical specific prin faptul ca se recomanda de catre un medic sau cadru medical.

- drenajul limfatic Dezvoltat de Dr. Vauder ajuta la eliminarea toxinelor,dinamizarea circulatiei sanguine si limfatice,ajuta mult in procesul de slabire.

- masajul anticelulitic Este un masaj foarte dur care pune in miscare celula grasa.

Masajul anticelulitic nu il voi aplica!!